Er zijn verschillende redenen waarvoor het nodig kan zijn uw woning te laten taxeren. Bij het kopen van een huis wil de hypotheekverstrekker bijvoorbeeld zeker weten dat het huis ook echt de overeengekomen prijs waard is en stelt dus hoge eisen. Evenals bij het oversluiten van een hypotheek. Ook kan het zijn dat u een taxatie nodig heeft voor de belastingdienst of een verzekering.

Wat de reden ook is van uw aanvraag, met onze NWWI en NRVT certificatie kunnen wij voldoen aan de hoge eisen van de banken. Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut, www.nwwi.nl) is een non-profit instelling. Het instituut wordt ondersteund door de Organisatie van Financiële Dienstverlening (OvFB) en een groot aantal hypotheekverstrekkers.

De voordelen voor de consument zijn onder andere:

  • Zekerheid over de waarde van de woning.
  • Een begrijpelijk digitaal taxatierapport die direct naar de geldverstrekker en evt. tussenpersoon wordt gestuurd.
  • Het taxatierapport is altijd online opvraagbaar.
  • De zekerheid van een deskundige en betrouwbare taxateur.

Wij werken daarnaast ook samen met Taxateursunie. U heeft bij ons echter niet alleen de zekerheid dat uw taxateur betrouwbaar en deskundig is, maar ook snel. Kunnen wij direct in het huis terecht en wordt het ook vlot door NWWI gevalideerd, dan is het rapport de volgende dag klaar. Wij bekijken het voor u in detail.