Een brede deur is inderdaad nodig wanneer u er met een rollator of een rolstoel doorheen moet, maar ook reuze handig met een kinderwagen, de wasmand of twee tassen boodschappen. Gelukkig zijn de Nederlandse vóórdeuren al tientallen jaren breed genoeg, voor binnendeuren is dat pas sinds een jaar of tien. Lage dorpels zijn pas verplicht sinds 1997 en alleen bij nieuwe woningen.

Als de voordeur van een woning aan de eisen voldoet kun je in ieder geval naar binnen, maar kun je er dan ook prettig wonen? Slapen en baden stellen eisen aan slaapkamer en badkamer, zeker wanneer u een loophulpmiddel gebruikt of zorg nodig heeft aangezien ook voor de thuiszorg ARBO-regels gelden. Helaas hoor je hier bijna niemand over, terwijl dit wél het verschil kan maken tussen douchen in de badkamer of wassen op bed met speciale vochtige doekjes, en tussen je eigen toilet of een po-stoel.

Wilt u weten of uw woning voldoet aan deze eisen en of een verbouwing daar zo nodig verandering in kan brengen, dan kunnen wij als Seniorkeurmakelaar® u helpen. Wij hebben hiervoor een speciale cursus gevolgd en onze kennis ook nog uitgebreid op het gebied van domotica. Wij weten wat nodig is voor een levensloopbestendige woning. Wat er standaard aanwezig moet zijn en wat u als bewoner later zonder al te veel problemen verder kunt verbeteren. Ook kunnen wij u vertellen of de woning die u op het oog heeft voldoet aan voornoemde punten.

Met onze kennis als Seniorkeurmakelaar® kunt u een goede keuze maken: blijf ik hier wonen of ga ik naar een woning die makkelijker kan worden aangepast. Misschien denkt u zelfs aan een woning die al volledig is gebouwd volgens de levensloopbestendige bouwwijze. Hieraan kan Makelaardij Schierbeek u helpen.